2018-06-27 Volvo Ocean Race 2018 – Netwerkevent ‘SAILING; INNOVATE TO ATTRACT’

Vandaag aanwezig bij het netwerkevent ‘SAILING; INNOVATE TO ATTRACT’

Netwerkevent ‘SAILING; INNOVATE TO ATTRACT’

Woensdag 27 juni 2018

Van 13.30 tot 17.30 uur

Locatie Teambase AkzoNobel, Hellingweg 9, Scheveningen

Programma

13.30 uur                           Ontvangst bij AkzoNobel Teambase

14.00 uur                           Start inhoudelijk programma
15.15 uur                            Oversteek met de pond naar Race Village en innovatie paviljoen

16.30-17.30 uur                Netwerkborrel
17.30 uur                            Vrijblijvend de mogelijkheid een rondleiding door de Race Village
Tot 21:00/22:00               Terug met de pond

 

Proeftuin op de Noordzee

Tijdens de week rond de Volvo Ocean Race wordt het project Proeftuin op de Noordzee gepresenteerd. Met dit project, geïnitieerd door het Sailing Innovation Centre, wordt de komende jaren voor de kust van Den Haag, net buiten de haven van Scheveningen, een geavanceerd testgebied van 10x10 zeemijl gerealiseerd. Denk onder meer aan boeien en sensoren voor het meten van wind, stroming en golven en de bewegingen van schepen. Met een netwerk, servers en computers om die data zo snel mogelijk naar de wal te verzenden en daar te verwerken. In deze Proeftuin op de Noordzee kunnen bedrijven, met name starters en MKB-ers, niet alleen innovaties voor de watersport testen en demonstreren, maar ook voor de visserij en de maritieme sector.

Voor het Sailing Innovation Center (SIC) betekent deze testlocatie een enorme versnelling en verbreding van lopende programma’s zoals de Zeil Coach Cockpit en de Zeilwedstrijd van de Toekomst. De Proeftuin op de Noordzee wordt uitgevoerd door een consortium van het SIC, het Watersportverbond, de TU Delft, KPN, TNO, Svasek Hydraulics en Gemeente Den Haag. Met dit project is een bedrag gemoeid van 4,3 miljoen euro, waarvan de Europese Unie 1,7 miljoen euro bijdraagt via het programma Kansen voor West. Daarnaast zijn diverse bedrijven en instellingen betrokken bij deelprojecten.

 

Hier een aantal foto's van het event. Foto's zijn te bestellen via de webshop of stuur even een mail via het contact formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © Wink Photography - Copyright protected